ANASAYFA
SON DAKİKA
YAZARLAR
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ

E vitamini deposuyla güne başlayın! Kahvaltılık zencefilli avokado reçeli nasıl yapılır?

E vitamini bakımından zengin olan zencefilli avokado reçeliyle parmaklarınızı yemeye hazırlanın. Bu lezzetin müptelası olacaksınız. Tam bir vitamin deposu olan zencefilli avokado reçeli gurmelerin vazgeçilmezidir. Peki kahvaltılık zencefilli avokado reçeli nasıl yapılır?

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA | 31 Aralık 2022 Cumartesi 09:56 | Son Güncelleme:
E vitamini deposuyla güne başlayın! Kahvaltılık zencefilli avokado reçeli nasıl yapılır?

Doğada doymamış yağ asitleri bakımından balıktan sonra gelen en zengin besin avokadodur. Ancak avokadonun direk tüketildiğinde bir tadı yoktur. Bu yüzden limon ya da başka besinlerle karışım yapılarak tüketilir.

Kahvaltılık olarak tüketmek isteyenler için ise tam bir gurme tarifiyle geliyoruz. Zencefilli avokado tarifi güne E vitamini deposuyla başlamanızı sağlar. Yapımı oldukça kolay olan zencefilli avokado reçeliyle parmaklarınızı yiyeceksiniz.

PEKİ KAHVALTILIK ZENCEFİLLİ AVOKADO REÇELİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

3 adet olgunlaşmış avokado

6 su bardağı su

2 adet karanfil

1 çubuk tarçın

5 bardak toz şeker

Yarım çay bardağı limon suyu

Bir yemek kaşığı zencefil

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içine suyu boşalttıktan sonra toz şeker, zencefil, limon suyu, tarçın ve karanfili koyup kaynatın.

Ardından avokadoların kabuklarını soyup küp küp bu suyun içine ilave edin.

Bir süre daha kaynattıktan sonra ocağın altını kısın.

15 dakikada böyle kaynatın. Akabinde karışımı ocaktan alarak cam bir kavanozun içine boşaltın. Bir gün dinlendirdikten sonra ertesi gün tüketebilirsiniz.

Afiyet şifa olsun...

Güçlü toksin atıcı! Evde kahvaltılık iğde reçeli nasıl yapılır?

Kokusu sizi etkisine alacak! Kahvaltıda tereyağlı menemen nasıl yapılır?